De missie van FESG als onafhankelijk studie- en onderzoeksbureau brandveiligheid is bedrijven en overheden te adviseren inzake brandveiligheidsmaatregelen met betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde analyses.
  • FESG vindt creatieve oplossingen
  • via een performantiegerichte aanpak
  • in functie van de doelstellingen
  • op een kostenefficiënte wijze
  • de optimale combinatie aan maatregelen bepalen
  • leidend tot een aanvaardbaar brandveiligheidsniveau
  • door een gepassioneerd team brandveiligheidsingenieurs

ir. Xavier Deckers

Xavier is sinds 2006 (eindwerk burgerlijk ingenieur) actief betrokken bij het ontwerp van RWA-systemen. Hij begon zijn carrière als brandingenieur bij "International Fire Consultants"(UK) en studeerde af bij de eerste lichting Belgische Fire Safety Engineers (eerste editie 2007). Daarna werkte hij 2 jaar als onderzoeker aan de UGent op experimenten voor branden in ondergrondse infrastructuur. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor een team met 8 brandingenieurs bij FESG. In zijn rol van Senior Project Manager coördineert hij de projecten in de 3 departementen: Gebouwen, Industrie en Infrastructuur.

ir. Sarah Boeckx

Sarah neemt de operationele leiding op het vlak van interne processen, people management en kwaliteitsgarantie binnen de projecten. Haar 20 jaar ervaring als ingenieur-architect (ervaring opgedaan in UK) en als hoofd departement bij een groot studiebureau, excelleert ze in het coachen van ingenieurs om complexe projecten op een verstaanbare wijze te rapporteren naar de eindklant tot gehele klanten-tevredenheid. Sarah vertaalt de technisch oplossingen perfect op maat van de noden van de bouwteams. Dit zowel voor Gebouwen, Industrie als infrastructuur-projecten. Tenslotte staat ze in voor de lopende ISO 9001 certificatie.

ir. Bart Van Weyenberge

Bart is brandveiligheidsingenieur met een IMFSE diploma. Sinds 2012 heeft hij als Project Manager in de afdeling gebouwen heel wat klanten geholpen bij conformiteitsanalyses van de wetgeving en uitwerking van performantiegerichte ontwerpen. Daarnaast ontwikkelt hij in zijn doctoraat (UGent) een methodiek om kosten-effectieve maatregelen objectief te linken aan het bekomen veiligheidsniveau voor brand in gebouwen. Na zijn werk stopt zijn passie voor brandveiligheid niet, Bart is vrijwillig brandweerman. Hierdoor kan hij een praktische invulling geven aan de uitdagende projecten binnen FESG.

ir. Arne Inghelbrecht

Arne is een brandveiligheidsingenieur met een IMFSE diploma waarbij hij stuurde aan Edinburgh, Lund, Gent en Queensland Universiteit. Na het afstuderen deed hij ervaring op in Nieuw Zeeland waar hij zowel voor de brandweer als de consultancy werkte. De nadruk op kwaliteit en performantiegerichte ontwerpen sprak Arne aan binnen FESG, en hij was dan ook zeer enthousiast om het team te versterken. Arne houdt van uitdagende projecten. Na zijn werkuren en op vakantie is hij liefst op zoek naar een nieuw berg om op te fietsen of rivier om af te dalen.

ir. Mohamed Dammak

Mohamed is procesingenieur in de chemie. Hij werkte voordien bij een grote aannemer die hoofdzakelijk werkt in de olie- en gasindustrie. Hij werkte er mee aan projecten op gas- en olievelden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Mohamed is een specialist op vlak van normen, hydraulische calculaties en ontwerpen van actieve blussystemen. Daarom werkt Mohamed voornamelijk in de afdeling Industrie. Hij ontwerpt diverse systemen en voert audits uit.

dr. ir. Matteo Pachera

Matteo is burgerlijk ingenieur en bekeek tijdens zijn doctoraat in tunnelventilatie (Universiteit van Padova in Italie) "numerical simulations of fires in road and rail tunnels with structural and fluid dynamic analysis" ook de structurele interactie tussen ventilatie en passieve brandveiligheid. Na een succesvolle samenwerking met FESG rond tunnel-ventilatie, vervoegde Matteo het FESG team als CFD expert. Matteo werkt hoofdzakelijk op infrastructuurprojecten en ontwikkelt state-of-the-art toepassingen (bv. 1D-3D koppelingen) die toelaten om onze klanten op korte termijn bij te staan met betrouwbaar advies. Naast CFD houdt Matteo ook van reizen, lezen en motorcross.

ir. Pascale Vacca

Pascale heeft een IMFSE diploma waarbij zij studeerde aan Edinburgh, Lund, Gent en Queensland Universiteit. Tijdens haar stage bij FESG, voornamelijk in de afdeling gebouwen, draagde ze bij tot het uitvoeren van risico-analyses en kosten-baten analyses om de klant bij te staan bij de investeringsmaatregelen. Als Italiaanse belg of belgische italiaan combineert ze het beste van beide werelden.

ir. Emma Vandemoortele

Emma is bij de eerste lichting van de lokale master voor brandveiligheidsingenieurs afgestudeerd aan de universiteit van Gent. Ze werkt voornamelijk op performantiegerichte analyses voor rookverspreiding en evacuatie van personen om te garanderen dat iedereen in een zone van relatieve veiligheid is vooraleer er onhoudbare condities optreden. Hierbij schenkt ze veel aandacht, niet enkel aan het conceptmatig aspect, maar vooral aan de correcte implementatie van de brandveiligheidsadviezen in de praktijk. Dit zowel naar uitvoering van de veiligheids-systemen, maar ook aan de procedurele aspecten (bv. rond evacuatie).

ir. David Vanhaverbeke

David volgde na zijn opleiding industrieel ingenieur elektromechanica de International Master Fire Safety Engineering. David houdt wel van een uitdaging, gaande van audits van de conformiteit van de wetgeving, controle van blussystemen (sprinkler, gas, schuim) en RWA-systemen in de afdelingen industrie tot het uitvoeren van rookproeven en snelheidsmetingen in de afdeling infrastructuur. Bij het ontwerp legt hij de nadruk op het comfort voor de eindgebruiker in uitvoering/onderhoud. Onze klanten waarderen de pragmatische aanpak en praktische oplossingen van David.

Mathieu

Mathieu is trainee 2017 in de afdeling Gebouwen en Infrastructuur

Sophie Thys

Sophie vervult de rol van office manager en management assistant in het kantoor in Gent en staat in voor administratie, facturatie, payroll en opvolging van de planning. Sophie is de sleutelfiguur in de goede organisatie en werking van het kantoor.

Helena Salomonsson

Helena is sinds de opstart in 2009 nauw betrokken bij een breed scala aan taken. Helena behandelt zaken gerelateerd aan personeel en economie en staat in voor het office management in Malmö.

Raad van advies

Dit adviserend orgaan zorgt voor de juiste focus bij de invulling van de strategische doelstellingen op korte termijn, met als einddoel de continuïteit en de bloei van het bedrijf op lange termijn te waarborgen.

Bart Dewaele

Bart Dewaele is gepassioneerd door internet, nieuwe technologie, communicatie en ondernemen. Als succesvol ondernemer brengt hij sinds 2016 een nieuwe wind in de Raad van Advies.

Bart Merci

Prof. Dr. Ir. Bart Merci is de hoofdprofessor brandveiligheid binnen de UGent, binnen de vakgroep Mechanica van Stroming, Warmte en Verbranding, en is sinds het begin betrokken geweest met de kwaliteitscontrole van FESG.

Philippe Deckers

Philippe Deckers is Division Finance Manager bij Etex en is sinds het begin betrokken bij de strategische ontwikkeling van FESG.

Ontstaan FESG

Ontstaan FESG

Vanuit de Vakgroep Mechanica van Stroming, Warmte en Verbranding (www.ugent.be/ir/floheacom/en/), meer bepaald vanuit de onderzoeksgroep 'Verbranding, Brand en Brandveiligheid' onder leiding van Prof. Bart Merci, werd in 2009 de nieuwe Ugent spin-off Fire Engineered Solutions Ghent (FESG) opgericht door ir. Xavier Deckers.