De missie van FESG als onafhankelijk studie- en onderzoeksbureau voor brandveiligheid bestaat erin om met betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde analyses bedrijven en overheden te adviseren inzake brandveiligheidsmaatregelen.
  • FESG vindt creatieve oplossingen
  • via een performantiegerichte aanpak
  • in functie van de doelstellingen
  • op kostenefficiënte wijze
  • de optimale combinatie aan maatregelen bepalen
  • voor een aanvaardbaar brandveiligheidsniveau
  • door een gepassioneerd team brandveiligheidsingenieurs

ir. Xavier Deckers

Xavier is sinds 2006 (eindwerk burgerlijk ingenieur) actief betrokken bij het ontwerp van RWA-systemen. Hij begon zijn carrière als brandingenieur bij International Fire Consultants (VK) en studeerde af bij de eerste lichting Belgische Fire Safety Engineers (2007). Daarna werkte hij twee jaar lang als onderzoeker aan de UGent rond experimenten inzake branden in ondergrondse infrastructuur. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor een team van acht brandingenieurs bij FESG. In zijn rol van Senior Project Manager coördineert hij de projecten in de drie departementen Gebouwen, Industrie en Infrastructuur.

ir. Bart Van Weyenberge

Bart is brandveiligheidsingenieur en beschikt over een IMFSE-diploma. Sinds 2012 heeft hij als Project Manager in de afdeling gebouwen heel wat klanten geholpen met conformiteitsanalyses van de wetgeving en de uitwerking van performantiegerichte ontwerpen. Daarnaast ontwikkelt hij in zijn doctoraat (UGent) een methodiek om kosteneffectieve maatregelen objectief te linken aan het behaalde veiligheidsniveau voor brand in gebouwen. Na zijn werk stopt zijn passie voor brandveiligheid niet. Bart is immers vrijwillig brandweerman. Hierdoor kan hij een praktische invulling geven aan de uitdagende projecten binnen FESG.

ir. Arne Inghelbrecht

Arne is een brandveiligheidsingenieur met een IMFSE-diploma. Hij studeerde aan de universiteiten van Edinburgh, Lund, Gent en Queensland. Na het afstuderen deed hij ervaring op in Nieuw-Zeeland, waar hij zowel voor de brandweer als de consultancy werkte. De nadruk op kwaliteit en performantiegerichte ontwerpen sprak Arne aan binnen FESG, en hij was dan ook zeer enthousiast om het team te versterken. Arne houdt van uitdagende projecten. Na zijn werkuren en op vakantie gaat hij het liefst op zoek naar een nieuwe berg om op te fietsen of een rivier om af te varen.

ir. Mohamed Dammak

Mohamed is procesingenieur in de chemie. Hij werkte voordien bij een grote aannemer die hoofdzakelijk actief is in de olie- en gasindustrie. Hij werkte er mee aan projecten op gas- en olievelden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Mohamed is een specialist op vlak van normen, hydraulische calculaties en ontwerpen van actieve blussystemen. Daarom werkt Mohamed voornamelijk in de afdeling Industrie. Hij ontwerpt diverse systemen en voert audits uit.

dr. ir. Matteo Pachera

Matteo is burgerlijk ingenieur en bekeek tijdens zijn doctoraat in tunnelventilatie (Universiteit van Padova in Italie) "numerical simulations of fires in road and rail tunnels with structural and fluid dynamic analysis" ook de structurele interactie tussen ventilatie en passieve brandveiligheid. Na een succesvolle samenwerking met FESG rond tunnel-ventilatie, vervoegde Matteo het FESG team als CFD expert. Matteo werkt hoofdzakelijk op infrastructuurprojecten en ontwikkelt state-of-the-art toepassingen (bv. 1D-3D koppelingen) die toelaten om onze klanten op korte termijn bij te staan met betrouwbaar advies. Naast CFD houdt Matteo ook van reizen, lezen en motorcross.

ir. Emma Vandemoortele

Emma behoort tot de eerste lichting van de master voor brandveiligheidsingenieurs aan de universiteit van Gent. Ze focust voornamelijk op performantiegerichte analyses voor rookverspreiding en evacuatie van personen, om te garanderen dat iedereen in een zone van relatieve veiligheid is vooraleer er onhoudbare condities optreden. Hierbij schenkt ze niet alleen veel aandacht aan het conceptmatige aspect, maar vooral ook aan de correcte implementatie van de brandveiligheidsadviezen in de praktijk. Dat geldt zowel voor de uitvoering van de veiligheidssystemen als voor de procedurele aspecten (bv. rond evacuatie).

ir. Pascale Vacca

Pascale heeft een IMFSE-diploma en studeerde aan de universiteiten van Edinburgh, Lund, Gent en Queensland. Tijdens haar stage bij FESG, voornamelijk in de afdeling Gebouwen, werkte ze mee aan risicoanalyses en kosten-batenanalyses om de klanten advies te verlenen voor hun investeringsmaatregelen. Als Italiaanse Belgische of Belgische Italiaanse combineert ze het beste van beide werelden.

ir. Jan Bonnier

Jan volgde na zijn opleiding industrieel ingenieur Bouwkunde de International Master of Science in Fire Safety Engineering. Hij focust zich voornamelijk in de afdelingen infrastructuur en industrie. Gaande van controleren en ontwerpen van RWA-systemen voor gesloten parkeergarages, ondersteunen en controleren van werven in de afdeling infrastructuur tot rookproeven en snelheidsmetingen in tunnels voor metro-, spoor- en wegverkeer. Naast zijn job als Fire Safety Engineer is hij ook vrijwillige brandweerman. Bij de projecten van FESG komt zijn visie als brandweerman vaak goed van pas.

Mathieu Verpaele

Mathieu is verantwoordelijke testing & oplevering systemen in de afdelingen Gebouwen en Infrastructuur.

Sophie Thys

Sophie vervult de rol van office manager en management assistant in het kantoor in Gent en staat in voor administratie, facturatie, payroll en follow-up van de planning. Sophie is de sleutelfiguur voor een goede organisatie en werking van het kantoor.

Helena Salomonsson

Helena is sinds de opstart in 2009 nauw betrokken bij een breed scala aan taken. Ze behandelt zaken gerelateerd aan personeel en economie en staat in voor het office management in Malmö.

Adviesraad

Dit adviserend orgaan zorgt voor de juiste focus bij de invulling van de strategische doelstellingen op korte termijn, om de continuïteit en de bloei van het bedrijf op lange termijn te waarborgen.

Bart Dewaele

Bart Dewaele is gepassioneerd door het internet, nieuwe technologie, communicatie en ondernemen. Als succesvol ondernemer brengt hij sinds 2016 een nieuwe wind in de Raad van Advies.

Bart Merci

Prof. dr. Ir. Bart Merci is hoofddocent brandveiligheid aan de UGent (vakgroep Mechanica van Stroming, Warmte en Verbranding), en is sinds het begin betrokken bij de kwaliteitscontrole van FESG.

Philippe Deckers

Philippe Deckers is Division Finance Manager bij Etex en is sinds het begin betrokken bij de strategische ontwikkeling van FESG.

Ontstaan FESG

Ontstaan FESG

Vanuit de Vakgroep Mechanica van Stroming, Warmte en Verbranding (www.ugent.be/ir/floheacom/en/), meer bepaald vanuit de onderzoeksgroep 'Verbranding, Brand en Brandveiligheid' onder leiding van Prof. Bart Merci, werd in 2009 de nieuwe UGent-spin-off Fire Engineered Solutions Ghent (FESG) opgericht door ir. Xavier Deckers.