Vooradvies brandweer industriegebouwen

Wist je dat nieuwe bouwaanvraag richtlijnen stellen dat bij industriegebouwen klasse B of C vooradvies van brandweer vereist is? De brandweer heeft hierbij 45 dagen tijd om te antwoorden, dit kan dus een mogelijke vertraging van 45 dagen betekenen voor uw project.

 FESG kan u adviseren inzake de geschikte brandklasse van uw project door middel van een brandlastberekening. Bij vele industriële projecten is het mogelijk dat wij kunnen onderbouwen dat uw gebouw behoort tot brandklasse A waardoor dergelijk vooradvies van de brandweer niet nodig is.

Een bijkomend voordeel bij het vroeg vastleggen van uw brandstrategie is dat wijzigingen achteraf of een vertraging van uw project vermeden worden; Wanneer brandveiligheidsaspecten pas overwogen worden bij een volledig uitgewerkt ontwerp of na uitvoering, zullen aanpassingen of wijzigingen zoals bijkomende compartimentering of bijkomende sprinklerinstallaties steeds duurder zijn dan wanneer deze vroeg opgenomen worden in het ontwerp.  FESG heeft een brede waaier aan ervaring binnen industrieprojecten van eenvoudige hallen tot complexe renovaties en processen en staat klaar om op maat van uw project expert advies te verlenen.

Andere nieuwsberichten