Jensen Hughes, wereldwijd marktleider in brand- en levensveiligheid, neemt in België gevestigd ingenieursbureau voor brandbeveiliging over

Strategische overname van FES Ghent (FESG) breidt Jensen Hughes' wereldwijde marktleiderschap uit door het versterken van de mogelijkheden om klanten in België en Continentaal Europa te bedienen.

BALTIMORE, 14 juni 2021 - Jensen Hughes, een wereldwijde leider in veiligheid, beveiliging en risk based engineering en consulting, kondigde vandaag de overname aan van FES Ghent (FESG). FESG, de marktleider in fire safety engineering in België, is gespecialiseerd in code compliance, risicobeoordeling, computational fluid dynamics (CFD), evacuatie-analyse en performance-based design in complexe commerciële, infrastructuur-, transport- en tunnelprojecten.

"FESG-eigenaar Xavier Deckers en zijn team hebben een indrukwekkend bedrijf opgebouwd dat zich richt op het leveren van hoogwaardige klantenservice. We zijn vereerd dat hun specialisten van wereldklasse zich bij ons voegen om de brand- en levensveiligheidseisen van onze klanten te ondersteunen, waar ter wereld ze ook actief zijn, met geïntegreerde, end-to-end oplossingen", zegt Raj Arora, CEO, Jensen Hughes.

FESG is de meest recente strategische overname door Jensen Hughes, een portefeuillemaatschappij van Gryphon Investors, en weerspiegelt de langetermijnvisie van het bedrijf om zijn geïntegreerde, end-to-end diensten aan de wereldwijde markt te leveren. De overname versterkt de robuuste, Europese brandbeveiligings- en tunnelventilatiecapaciteiten van Jensen Hughes. Ze versterkt ook het vermogen van Jensen Hughes om klanten in de brand-, bouw- en veiligheidsindustrie te helpen en wereldwijd best practices te implementeren en om deze op een preventiegerichte en kosteneffectieve manier te beheren.

Naast de investeringen wereldwijd, omvat de focus van Jensen Hughes op de Europese markt de overname in 2018 van het Britse en Ierse bedrijf Jeremy Gardner Associates (JGA), de overname in 2019 van International Fire Investigators and Consultants (IFIC) en de overname in 2020 van het in Finland gevestigde L2 Fire Safety.

FESG werd opgericht in 2009 en is eigendom van en wordt geleid door Xavier Deckers, die banden heeft met de Universiteit van Gent, een rijke bron van talent die het bedrijf voedt. "Al meer dan tien jaar hebben we een schaalbaar bedrijf opgebouwd rond de behoefte van onze klanten aan code compliance, risicobeoordeling, CFD-analyse, evacuatieanalyse en prestatiegericht ontwerpen", aldus Deckers. "Jensen Hughes is net zo toegewijd aan technische uitmuntendheid als FESG is geweest sinds onze oprichting. Het marktleiderschap, de wereldwijde schaal en het grote aantal wetenschappers, ingenieurs en consultants van Jensen Hughes bieden enorme mogelijkheden om onze klanten een nog meer holistische oplossing te bieden.  

Voor meer informatie, bezoek jensenhughes.com, jensenhughes.com/europe of https://www.fesg.be/en.

Over Jensen Hughes

Jensen Hughes is de wereldwijde leider in veiligheid, beveiliging en risk-based engineering en consulting. Elke dag werken onze internationale teams van meer dan 1.400 ingenieurs, technische experts, architecten en consultants samen met klanten in meer dan 100 landen om onze wereld veilig, zeker en veerkrachtig te maken. Sinds 1939 hebben we het vertrouwen van onze klanten, mensen en gemeenschappen verdiend door integriteit in onze relaties, innovatie in onze industrie en technische uitmuntendheid in veel van de meest complexe uitdagingen in de wereld te brengen. Onze belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn brandbeveiligingstechniek, risico's en gevaren, advies over veiligheidsrisico's, noodbeheer en planning en forensische techniek. Voor meer informatie, bezoek www.jensenhughes.com.

Over FESG

FESG, opgericht in 2009 als een spin-off van de Universiteit Gent, is een marktleidend ingenieursbureau voor brandbeveiliging dat bestaat uit een zeer ervaren en gepassioneerd team dat zich inzet om technische uitmuntendheid te leveren aan klanten over het volledige spectrum van diensten. Onze klanten, die in België actief zijn, vertrouwen erop dat wij creatieve oplossingen ontwerpen door middel van een prestatiegerichte aanpak en dat wij de optimale veiligheidsmaatregelen bieden.

Voor meer informatie, bezoek https://www.fesg.be

Over Gryphon Investors

Gryphon Investors (www.gryphoninvestors.com), gevestigd in San Francisco, is een toonaangevende participatiemaatschappij die zich richt op winstgevend groeiende en concurrerend verbeterende ondernemingen in de middenmarkt in samenwerking met ervaren management. De firma heeft sinds 1997 meer dan $ 5,0 miljard aan aandeleninvesteringen en kapitaal beheerd. Gryphon richt zich op het doen van kapitaalinvesteringen van $50 miljoen tot $300 miljoen in portefeuillebedrijven met ondernemingswaarden variërend van ongeveer $100 miljoen tot $600 miljoen. Gryphon geeft voorrang aan investeringsopportuniteiten waar het sterke partnerschappen kan vormen met eigenaars en leidinggevenden om leidende bedrijven uit te bouwen, gebruik makend van Gryphon's kapitaal, gespecialiseerde professionele middelen, en operationele expertise.

Andere nieuwsberichten